Integrated Voice Therapy – Ελπίδα Κουτσουμπάκη

Τι λένε οι απόφοιτοι των IVT σεμιναρίων

Το σεμινάριο ήταν όπως το περίμενα!! Καθαρα διαδραστικο και κλινικό και φυγαμε γεματοι γνωσεις!! Όλες αυτες οι τεχνικες που ηταν ολες καινουριες μας βοηθησαν να αρχισουμε να μελεταμε σε πιο βαθος τη φωνη μας και σιγουρα θα μας βοηθησει στη θεραπευτικη παρεμβαση!! Ευχαριστουμε για ολα
Αντρέας Αλεξάνδρου
Λογοθεραπευτής
Εξαιρετικό σεμινάριο!!! To the point!!! Πληροφορίες που σε κάνουν να θες να εμβαθύνεις περισσότερο στο χώρο της φωνοθεραπειας και να μάθεις και τις δικές σου ικανότητες! Πολύ ζεστή υποδοχή και αντιμετώπιση από την κυρία Κουτσουμπάκη! Ανυπομονώ για τα επόμενα!!!
Ευτυχία Ζαφειρίου
Λογοθεραπεύτρια
Το webinar A’ επιπέδου ήταν εξαιρετικό. Ακόμα και μέσω Zoom ήταν 100% διαδραστικό με πολύ σωστή χρήση του οπτικοακουστικού υλικού. Πραγματικά όμως, εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από τη συνοχή και τη ροή των επιμέρους ενοτήτων, από το υλικό προετοιμασίας, τα θεωρητικά, τις πρακτικές ασκήσεις, μέχρι και τον επίλογο, όλα οδηγούσαν κάπου! Ταυτόχρονα, η Ελπίδα μετατρέπει το webinar σε μια ξεχωριστή εμπειρία για τον κάθε συμμετέχοντα, εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες του καθένα. Πήρα πολλές πληροφορίες από το σεμινάριο και με βοήθησε να καταλάβω η ίδια την φωνή μου καλύτερα!
Ιωάννα Αγγελίδου
Λογοθεραπεύτρια - Απρίλιος 2022
Το webinar Α’ επιπέδου αποτελεί ένα μοναδικό και εύχρηστο εργαλείο για όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν την αρχή σε αυτό το μαγικό ταξίδι της φωνής. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει, ακριβά βιωματικό και κατατοπιστικό. Η κυρία Ελπίδα με ιδιαίτερη ζωντάνια, παραστατικότητα και συνεχή αλληλεπίδραση με όλους μας, κατάφερε να μας μεταδώσει τις γνώσεις της, νέες χρήσιμες πληροφορίες αλλά και την αγάπη της για την φωνή. Ανυπομονώ για την συνέχεια αυτού του όμορφου ταξιδιού!
Αγγελική Γλύκα
Λογοθεραπεύτρια - Μάρτιος 2023
Το Β´ σεμινάριο Φωνοθεραπείας ήταν πολύ ωφέλιμο, γιατί «θυμηθήκαμε» τις τεχνικές του Ά επιπέδου και «γνωρίσαμε» νέες τεχνικές. Το μαγικό βέβαια ήταν ότι μάθαμε πώς μπορούμε να συνδυάζουμε διαφορετικές τεχνικές μεταξύ τους «παίζοντας» με τις δομές, που είναι σημαντικές για την παραγωγή φωνής, αφενός οδηγώντας μας στην γενίκευση τους κι αφετέρου επισημαίνοντας στον εαυτό μας τη σημαντικότητα του «σωστού» στησίματος. Με την πρακτική πάνω σε κάθε τεχνική και τις παραλλαγές αυτών κατά τη διεξαγωγή του σεμιναρίου σε συνδυασμό με την αναλυτική καθοδήγηση της κας Κουτσουμπάκη, μάθαμε πως τα λάθη μας θα μας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, εκπαιδεύοντας και προετοιμάζοντάς μας ως θεραπεύτριες ώστε να είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε πιθανές δυσκολίες και προβληματισμούς που θα εμφανίσουν οι θεραπευόμενοί μας για να τους προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη και συνειδητά στοχευμένη θεραπευτική παρέμβαση.
Μαριέττα Χατζηαντωνίου
Λογοθεραπεύτρια
Ονομάζομαι Εφραιμία Χριστοδούλου και παρακολούθησα το σεμινάριο Β' επίπεδο Webinar Λογοθεραπευτών στις 17-18 Μαρτίου,2023. Σε συνέχεια των πρώτων εξαιρετικών εντυπώσεων ηρθε και αυτή η καινούργια εμπειρία. Εξίσου πρακτικο με το πρώτο, με έντονο βιωματικό χαρακτήρα και διαρκή καθοδήγηση από την εισηγήτρια κ. Ελπίδα Κουτσουμπακη. Οι καινούργιες τεχνικές θα με βοηθήσουν στο να αντιληφθώ με εναν νέο τρόπο την φωνή μου και να κατανοήσω δυνατότητες που δεν ήξερα ότι μπορεί να έχει. Παρα την πολύπλοκοτητα των τεχνικών, με το τέλος του σεμινάριου, η αίσθηση που είχα ήταν ότι κατάφερα να ανταποκριθώ και μελλοντικά να τις αφομοιώσω στην καθημερινότητα μου, καθώς θα μου εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα φωνης που μπορω να εχω. Επίσης, θεραπευτικά οι επιλογές διευρύνονται με δραστικό τρόπο. Ευχαριστώ και αυτη τη φορά για τις γνώσεις και την εμπειρία. Ανυπομονώ για το επόμενο!
Ευφραιμία Χριστοδούλου
Λογοθεραπεύτρια
Αγαπημενη Ελπιδα, Σε ευχαριστώ που έδωσες απαντήσεις σε ολα τα ερωτήματα μου σχετικά με τη φωνή που χρόνια είχα μαζέψει. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες μέσα απο τα σεμινάρια σου μια γλώσσα να επικοινωνώ οτι αφορά την φωνη που επίσης χρόνια αναζητούσα. Σε ευχαριστώ για την αναλυτική προσέγγιση ολων των θεμάτων. Σε ευχαριστώ γιατι μέσα απο τα σεμιναρια σου κ τη γνωση κ την ενεργεια που μου εδωσες , ένιωσα οτι τα πραγματα μπήκαν σε μια σειρά μεσα στο μυαλο μου κ εφυγε το χάος που είχε δημιουργηθεί απο την σκόρπια γνώση χρόνων δεξιά αριστερά με σπουδες , μαθήματα , βιβλία κ άλλα διάφορα. Σε ευχαριστώ γιατι μου έδωσες την ασφάλεια οτι, οτι κ αν πάθω πλεον με τη φωνή μου εχω μια λύση με τις τεχνικές σου κ την παρουσία σου κ δεν θα φοβηθώ ποτέ ξανά. Κ τελος σε ευχαριστώ που επέμενες να παρακολουθήσω κ το τριτο επίπεδο διαδικτυακά , γιατι πραγματικά η άνεση του σπιτιού μου με βοήθησε να παρακολουθήσω με μεγαλύτερη αφοσίωση το σεμινάριο. Τέλος σε ευχαριστώ που με έκανες να νιώσω οτι ανέβηκα ενα ακόμη επίπεδο κ σαν επιστήμονας , κ σαν τραγουδίστρια αλλά κ σαν άνθρωπος !! Σε φιλώ, ο Θεός να σε έχει καλά πάντα κ να σου δίνει δύναμη να μεταδίδεις τις γνώσεις σου σε οσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο που το έχει ανάγκη !!!
Σταματία Μολλούδη
Λυρική Τραγουδίστρια - Vocal Coach
Καταπληκτική και εξαιρετικά μεταδοτική!! Ένα υπέροχο webinar, άκρως βιωματικό και λεπτομερές!! Άνοιξε ένα καινούργιο παράθυρο στην κατανόηση, αξιολόγηση και θεραπεία της φωνής!! Ευχαριστώ πολύ!!
Δέσποινα Αστρόγλου
Λογοθεραπεύτρια
Θέλω να σε ευχαριστήσω για το υπέροχο σεμιναριακό διήμερο που περάσαμε παρέα. Οι νέες πληροφορίες που εισχώρησαν στο κεφάλι μου αλλά και στη ζωή μου, από τη συνάντηση αυτή, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που ήμουν κι εγώ μέλος αυτής της υπέροχης δουλειάς που έχεις κάνει. Τον σεμιναριακό αυτόν κύκλο τον εχώ ήδη συζητήσει και συστήσει σε συναδέλφους, δάσκαλους φωνητικής. Ανυπομονώ να βρεθούμε στο επόμενο επίπεδο και να ταξιδέψουμε ακόμα πιο μακρυά σε αυτη την περιπέτεια που λέγεται φωνή.
Ευαγγελία Γιαμαίου
Eρμηνεύτρια Παραδοσιακής Mουσικής
Η συμμετοχή μου στο Webinar με την Ελπίδα ηταν μια καταπληκτική εμπειρία. Μέσα σε δυο μέρες ειδα έναν καινούριο κόσμο γνώσης να ανοίγεται μπροστά μου εμπλουτισμενο με καινούργιες τεχνικές και επιστημονικό υλικό. Κανονικά ένα τέτοιο μάθημα θα επρεπε να διδάσκεται στα πανεπιστήμια/ωδεία κατα τη γνώμη μου. Ανυπομονώ ήδη για το webinar του δεύτερου επιπέδου!»
Νικολέττα Καπετανίδου
Τραγουδίστρια
Επιτέλους ήρθε ένα σεμινάριο να μας ανοίξει το μυαλό, να καλύψει το τεράστιο κενό στην εκπαίδευση των τραγουδιστών και να εξηγήσει όσα κάνουμε και όσα δεν κάνουμε σαν τραγουδιστές και σαν καθηγητές της φωνής. Ότι καλύτερο έχω κάνει για την τέχνη μου τα τελευταία χρόνια.φωνητικής. Ανυπομονώ να βρεθούμε στο επόμενο επίπεδο και να ταξιδέψουμε ακόμα πιο μακρυά σε αυτη την περιπέτεια που λέγεται φωνή.
Χριστίνα Σπηλιακοπούλου
Σοπράνο
Έχω να πω ό,τι ήταν το καλύτερο σεμινάριο που έχω παρακολουθήσει ever, και θα τολμήσω να πω ότι κατ'εμέ αν και εξ αποστάσεως, ήταν εξίσου βιωματικό και πιο βολικό και ξεκούραστο από το δια ζώσης.
Θωμαή Μπαξεβανίδου
Λογοθεραπεύτρια
Σας ευχαριστουμε για το νέο ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζι! Πολυ ενδιαφερον σεμινάριο και εξίσου βιωματικο για webinar! Ειμαι πάρα πολυ ενθουσιασμένη για το τι μάθαμε και για το τι μπορούμε να κάνουμε με την φωνή μας! Ανυπομονώ για το επόμενο!
Άντρια Νικολαϊδου
Λογοθεραπεύτρια
Ως καινούργια "φωνοπερίεργη" αποφάσισα να παρακολουθήσω το webinar "Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Παιδιατρικής Φωνοθεραπείας" της κ.Κουτσουμπάκη. Ήταν ένα από τα πιο ενδιαφεροντα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει καθώς υπήρχε συνεχής επικοινωνία με όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και αρκετός χρόνος για απορίες. Μέσα απο το webinar κατάλαβα τον κρίσιμο ρόλο της ψυχολογίας στην αποκατάσταση παιδιών/ενηλίκων αλλά και τη σημασία της φαντασίας των θεραπευτών. Είμαι πολυ περίεργη να μάθω πολλά πολλά παραπάνω αλλα και να εφαρμόσω τις τεχνικές που έμαθα!!
Ματίνα Μούτσιου
Λογοθεραπεύτρια
Το σεμινάριο που αφορούσε τον παιδιατρικό πληθυσμό ήταν μια ευκαιρία για μας να καταλάβουμε ότι τελικά υπάρχει και απλός τρόπος να δώσεις σε καποιον να καταλάβει πώς να χειρίζεται κάτι που δεν μπορεί να δει! Το πιο σημαντικό βέβαια για μένα που έχω παρακολουθήσει Α και Β Επίπεδο, ήταν ότι μου απέδειξε πώς αυτές οι τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα και σε ενήλικες και πώς σαν θεραπευτές πρέπει να βρούμε τον τρόπο που θα κάνει τον κάθε ασθενή να ξεκλειδώσει ανεξαρτήτως ηλικίας. παιδιών/ενηλίκων αλλά και τη σημασία της φαντασίας των θεραπευτών. Είμαι πολυ περίεργη να μάθω πολλά πολλά παραπάνω αλλα και να εφαρμόσω τις τεχνικές που έμαθα!!
Βάσω Δαχτυλούδη
Λογοθεραπεύτρια
Το σεμινάριο ηταν πάρα πολύ καλό και παρότι δεν ειχα ιδέα για το πως γίνεται η φωνοθεραπεια, θεωρώ οτι έχουν τεθεί οι βάσεις για να ξεκινήσουν τα φωνοταξιδα στο κέντρο μου. Πιστεύω δεν θα μπορούσα να κανω καλύτερη αρχη στην ενασχόλησή μου με τη φωνή και να είχα επιλέξει καταλληλοτερο άτομο! Επίσης να προσθέσω ότι σε κανενα σεμινάριο που έχω παρακολουθήσει μέχρι τωρα, ο εισηγητής δεν εχει τόσο άγχος ώστε να τα κατανοήσουμε ολα και να μας κλείνει ραντεβού εκ νέου για τυχόν απορίες και ένα refresh. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω και τα σεμινάρια των τριών επιπέδων!!! Ευχαριστούμε για όλα κυρία Κουτσουμπακη!!!
Στέλα Βαρδάκη
Λογοθεραπεύτρια